אז מי אני?
ובכן כך.
אני עוסק במקצוע עריכת הדין זה כ-15 שנים והקמתי את משרדי בשנת 2006.
אני טבעוני, אולי נכון לומר יותר שאני טבעוני קודם, ועורך דין אחר כך משום שטבעונות היא אידאולוגיה, ועריכת הדין, כבודה במקומה, אבל היא מקצוע.
ואם מותר לי להעיד על עצמי: לאידאולוגיה תמיד זכות בכורה אצלי.
צדק, צדק. מה עושים איתו?
האמת היא, שאחרי שנים כה רבות באולמות בית המשפט על כל הערכאות השונות, די איבדתי את התמימות, שניתן להשיג צדק בבית המשפט.
יתרה מכך. מניסיוני, כמעט אין אדם צודק תמיד כשחברו טועה תמיד. אין כמעט בנמצא מצבים כאלה. בסכסוכים מורכבים הכל אפור. הכל זה התנגשות של אינטרסים של צדדים. זה טעה כאן, ההוא טעה שם. אין מלאך נגד שטן. זה תמיד אדם נגד אדם. ובני אדם טועים. כולם טועים.
תפקידו של השופט, בעיניי, הוא לערוך את האיזונים הנכונים בין הצדדים.
לכן, בבית המשפט אתה לא יכול לבקש צדק. אל תתיימר לחפש אותו שם.
לפיכך, מה שמנחה אותי בראש ובראשונה הוא הניסיון העיקש שלי לבחון אם בית משפט הוא הכרחי לפתרון הסכסוך. אני דוגל ממש בהמלצתו של השופט כהן לעורך הדין: keep your client out of court.
לקוחות רבים מגיעים אליי כשהם 'חמים'. הם רוצים לתבוע. הם רוצים צדק. הם רוצים אותו עכשיו. רק הושט להם את הסכם שכר הטרחה והם יחתמו עליו בעיניים כמעט עצומות.
לרבים מעורכי הדין, לקוחות כאלה הם הלקוחות הטובים ביותר. שלא מוכנים לשקול גם מה יקרה אם יפסידו במשפט, או שלא ישיגו את התוצאה המקווה על ידם.
אני פועל אחרת. לעולם לא אגיש תביעה כשהלקוח שלי 'חם'. לא הולכים לבית משפט חמים. אסור. בתכלית האיסור. זה מתכון בדוק להפסד במשפט ולמפח נפש מטלטל.
לאחר הערכת המצב, בו לעולם אציב בפני הלקוח שלי את הסיכונים בניהול תיק בבית משפט, תמיד אפנה לצד שמנגד ואנסה לבוא עמו בדברים על מנת למנוע את ההתדיינות בבית המשפט. נכון, זה לא משתלם, אבל זו טובת הלקוח, והדבר הנכון לעורך דין לעשות הוא להעמיד את טובת הלקוח שלו מעל לטובתו האישית.
חוץ מהיותי עורך דין, כפי שציינתי, אני טבעוני, ופעיל בתחום זכויות בעלי החיים.
בפעילותי זו ייסדתי את מפלגת "צדק לכל" המבקשת לייצג את חסרי הקול והזכויות, מפלגה שאף התמודדה לכנסת ה-21 והביאה למודעות ציבורית לא מעטה את מצבם העגום של בעלי החיים.
כחלק מפעילותי זו נטלתי על עצמי ייצוג של פעילי זכויות בעלי חיים לעת שהתעמתו עם רשויות החוק, אני מסייע בהקמת עמותות למען בעלי חיים, נרתמתי למאבקים ציבוריים בתחום זכויות בעלי החיים והגשתי אף עתירות לבג"ץ (הכל, בהתנדבות, כמובן).
כך, במסגרת בג"ץ 880/17 צדק לכל נ' השר להגנת הסביבה, הצלחתי להביא את המדינה להכרה בחובתה לתקצב את החזקת הקופים, ניצולי חוות מזור, ובבג"ץ 5580/17 צדק לכל נ' שר החקלאות הצלחתי להביא למניעת ירי מתוכנן בכלבים באזור בית שמש.